You are here: Home Изобретенията Храни и напитки Хлябът наш насъщен - първото човешко откритие, свързано с храната на цивилизования човек

Хлябът наш насъщен - първото човешко откритие, свързано с храната на цивилизования човек

Оценка на читателите: / 6
Слаба статияОтлична статия 

Хлябът заема особено място в храненето на човека. Носи в себе си всички щастливи и тъжни, минали и настоящи мигове. Без значение колко различни ястия стоят на масата, без хляб тя е празна.

Хлябът е тестено изделие приготвено минимум от две съставки - брашно и вода, приготвено посредством изпичане или обработка с пара. Брашното, което се използва за приготвянето на хляб се добива от различни зърнено-житни култури (обикновено пшенично, ечемично, овесено, царевично или ръжено).

Хлябът може да се приготвя в различни форми и с добавка на различни съставки, пълнеж и добавки. Това създава допълнително разнообразие на видовете и използваните имена в различните части на света. Въпреки това разнообразие, хлябът се произвежда предимно от втасало с хлебна мая (дрожди) тесто с добавена сол. Хлябът може да е бял, черен и да съдържа добавки като сушени плодове, зърна, масло, яйца и други. Специализираните места, където се продава хляб, се наричат хлебарници.

.

Печат PDF

Back to top

Copyright © Вселена нюз 2019

joomla templates by Free Joomla Templates & Projektowanie stron Szczecin.