You are here: Home

Вести от България

 

 

Министър-председателят. на България Бойко Борисов депозира на 14 ноември 2016 г.в деловоството на българският парламент оставката на ръководеното от него правителство. С този акт българският премиер изпълни общанието си дадено след краят на първият тур на президентските избори ,на който победи президентската двойка издигнат от БСП генерал Румен Радев и Илияна Йотова, че неговият кабинет ще подаде още на следващият ден след изборите ,ако ГЕРБ загуби на балотажа за президент. Снимка: АрхивМинистър-председателят. на България Бойко Борисов депозира на 14 ноември 2016 г.в деловоството на българският парламент оставката на ръководеното от него правителство. С този акт българският премиер изпълни общанието си дадено след краят на първият тур на президентските избори ,на който победи президентската двойка издигнат от БСП генерал Румен Радев и Илияна Йотова, че неговият кабинет ще подаде още на следващият ден след изборите ,ако ГЕРБ загуби на балотажа за президент. Снимка: Архив

Министър-председателят Бойко Борисов внесе на 14 ноември, понеделник  в Народното събрание оставката на ръководеното от него правителство, съобщиха от информационната служба на кабинета.

В писмото си до депутатите премиерът заявява, че Министерският съвет ще продължи да изпълнява функциите си до избирането на ново правителство и ще осигури приемственост в управлението на страната.

След катастрофалната загуба на вторият тур за избор на нов български държавен глава на 13 ноември, неделя, на който канидидат-президентската двойка издигната от ГЕРБ Цецка Цачева, вицеадмирал Пламен Манасиев  спечели едва 36,1% от гласовете в сравнение с голямото превъзходство на кандидатите за президент и вицепрезидент подкрепяни от БСП генерал Румен Радев, Илияна Йотова, които спечелиха цели 59,3 %., българският премиер Борисов на брифинг в централата ГЕРБ заяви, че ще си изпълни обещанието дадено след краят на първият тур на президентските избори на 6-ТИ ноември, неделя, който беше спечелен от кандидат-президентската двойка на БСП Радев- Йотова, че ръководеният от него кабинет ще подаде оставка в първият работен ден на българският парламент след краят на президентските избори ако ГЕРБ загубина балотажа  .

Борисов беше категоричен, че правителството му вече не може да продължи да управлява, защото от резултатите станало ясно, че няма мнозинство и не може да прави реформи. и се обяви за свикване на Велико народно събрание.

Премиерът подчерта, че ще върне проучвателният мандат, който ще му връчи настоящият президент Росен Плевнелиев за съставяне на нов правителство след оставката на ръководеният от него кабинет.

Продължение...

От ляво на дясно: Председателята на БСП Корнелия Нинова и новоизбраните български президент и вицепрезидент подкрепяни от левицата генерал Румен Радев и Илияна Йотова на брифинга в НДК в нощта след приключването на вторият тур на президентските избори на 13-ти ноември 2016т.От ляво на дясно: Председателята на БСП Корнелия Нинова и новоизбраните български президент и вицепрезидент подкрепяни от левицата генерал Румен Радев и Илияна Йотова на брифинга в НДК в нощта след приключването на вторият тур на президентските избори на 13-ти ноември 2016т.

Когато ни бъде връчен мандата, ще го върнем, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в НДК след обявяването на окончателните резултати от вторият, тур на президентските избори приключил на 13-ти ноември 2016 година ,който беше спечелен от кандидатите подкрепени от БСП генерал Румен Радев и Илияна Йотова с 59,4 %.

След обявяването на резултатите от вторият тур, на който кандидат-президентската двойка издигната от ГЕРБ Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев спечелиха едва 36,2%, министър-председателят  на България и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов декларира че той ще си изпълни обещанието дадено след загубата на ГЕРБ на първият тур на президентските избори провел се на 6-ти ноември, че ако кандидатите на неговата партия загубят и на вторият тур то той ще подаде още на другият ден оставката на кабинета.

Ще се борим да бъдем първа политическа сила на предсрочните парламентарни избори и тогава да направим кабинет, посочи Нинова, като уточни, че БСП е последователна в позициите , имайки предвид, че с 38 депутати не може да се управлява.

Лидерът на левицата  подчерта , че няма да приеме покана на ДПС за съставяне на кабинет в този парламент.

Тя призова парламентът  да приеме бюджета за 2017 г. и да промени изборните правила в духа на референдума.

Нинова  „благодари на всички, които не са членове и симпатизанти на левицата но въпреки всичко са подкрепили генерал Румен Радев и Илияна Йотова, уточнявайки , че за Радев са гласували 12% от избирателите на ГЕРБ, 9.9% от ДПС, 7 % от Патриотичния фронт, 4% от избирателите на Реформаторския блок и 4% от АБВ.

Българският народ извоюва категорична победа с мъдростта си. Сега настъпи моментът ние политическите лидери да му отговорим със същата мъдрост. Да му гарантираме сигурност, спокойствие, добави лидерът на БСП.

Продължение...

Българският премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов изпълни обещанието си дадено след неуспешният за ГЕРБ първи тур на президентските избори  да подаде оставка на кабината при загуба за кандидата за президент на неговата партия на вторият турБългарският премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов изпълни обещанието си дадено след неуспешният за ГЕРБ първи тур на президентските избори да подаде оставка на кабината при загуба за кандидата за президент на неговата партия на вторият тур

Ще депозирам оставката на правителството в първия работен ден, заяви на пресконференция в централата на ГЕРБ Бойко Борисов след приключването на вторият тур на изборите за нов български държавен глава на 13-ти ноември 2016 година.

На него кандидатите за президент и вицепрезидент издигнати от ГЕРБ Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен  Манушев спечелиха 36,1 % от гласовете на избирателите а за техните опоненти издигнати от Инициативен комитет подкрепен от БСП генерал Румен Радев и Илияна Йотова гласуваха 59,3% от българските граждани в страната и зад граница.

Припомняме, че на първият тур на президентските избори провели се на 6 - ти ноември 2016 г. за двойката Радев- Йотова гласуваха 25,44%, а за Цачева-Манушев 21,96% от българските граждани намиращи се в страната и зад граница.

Премиерът Борисов не пропусна да поздрави победителите в днешния вот издигнати от левицата  генерал Радев и  Илияна Йотова.

Борисов благодари на всички, които са подкрепили кандидатите на ГЕРБ за президент и вицепрезидент на балотажа.

От резултатите става ясно, че управляващата коалиция няма мнозинство, заяви Борисов. Няма дори мнозинство за приемането на бюджета, уточни премиерът

Борисов призова БСП, ДПС, ДСБ да си направят кабинет още в този парламент и обеща да им осигури нужният кворум в парламентарната зала.

По думите му , вече имало твърдо изразено от резултатите , които са излезли на последните президентски избори ново мнозинство – БСП, ДПС, ДСБ и други и те можели  спокойно при връщането на мандата от ГЕРБ да си направят кабинет още в този парламент и да управляват 2 години.

Продължение...

Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

Новият български президент генерал Румен Радев: Снимка  АрхивНовият български президент генерал Румен Радев: Снимка АрхивИздигнатите  от Инициативен комитет подкрепян  от БСП за български президент генерал-майор от резерва Румен Радев и за вицепрезидент Илияна Йотова  печелят вторият тур на изборите за нов  български държавен глава те ще бъдат новите, пети по ред президент и вицепрезидент на Република България през следващите 5 години, стана ясно след обявяването на резултатите от вторият тур на президентските избори провел се на 13 ноември 2016 година, неделя.

По данни на социологическата агенция"Алфа рисърч" за подкрепеният от БСП кандидат генерал Румен Радев  в двойка с Илияна Йотова са гласували 59.37% от  българските граждани у нас и в чужбина. Кандидатите за президент и вицепрезидент на ГЕРБ Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев вземат 36.2%. от гласовете.

По информация на dir.bg позовавайки се на  "Алфа рисърч" за кандидат президентската двойка Радев-Йотова са гласували , 91 на сто от привържениците на Пламен Орешарски, 60 процента от привържениците на патриотите и 35 на сто от гласувалите на първи тур за Трайчо Трайков.

Резултатите на друга социологическа агенция "Галъп" показват пак според dir.bg, че при 100 процента от паралелното преброяване  ген. Радев получава 59,1 процента от гласовете на избирателите срещу 36,4 на сто за Цачева.

С опцията "Не подкрепям никого", според двете агенции, са гласували между 4,5 и 4,7 на сто от гласоподавателите в страната и чужбина.

Припомняме, че на първият тур на президентските избори провели се на 6 - ти ноември 2016 г. за двойката Радев- Йотова гласуваха 25,44%, а за Цачева-Манушев 21,96% от българските граждани намиращи се в страната и зад граница.

Финалните прогнозни резултати на агенция "Маркет линкс" показват, че генерал Румен Радев и Илияна Йотова , издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, получават 58,15 на сто от гласовете на втория тур на президентските избори. За Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев - кандидатите  на ГЕРБ, гласовете са 35,27 на сто. С "Не подкрепям никого" са гласували 6,53 на сто от участвалите във втория тур на изборите.

Според социолозите на вторият тур на изборите за нов български държавена глава на 13 ноември 2016 г. малко над 2 милиона българи са подкрепили ген. Румен Радев и Илиана Йотова. Около 1 100 000 - 1 200 000 от избирателите са дали гласовете до момента за кандидат-президентската двойка Цецка Цачева-Пламен Манушев.

Новоизбраните 5-ти по ред президент и вицепрезидент на Република България генерал Румен Радев и Илияна Йотова ще встъпят официално в длъжност на 22 януари 2017 година.

Продължение...

 

Аверс-лице и реверс гръб на новата сребърна монета с частично позлатяване с номинал 10 лева посветена на Свети Климент Охридски, която БНБ пуска в обръщение от 14 ноември. Автори на художествения проект са Елена Тодорова и Тодор Тодоров.Аверс-лице и реверс гръб на новата сребърна монета с частично позлатяване с номинал 10 лева посветена на Свети Климент Охридски, която БНБ пуска в обръщение от 14 ноември. Автори на художествения проект са Елена Тодорова и Тодор Тодоров.

От 14 ноември Българската народна банка пуска в обращение сребърна възпоменателна монета с нанесено частично позлатяване на тема „Св. Климент Охридски”.

Номиналната стойност на отсечената в „Монетен двор“ пара е 10 лева, а нумизмати и ценители ще могат да си я купят на касите на БНБ за 66 лева.

Монетата е изработена от сребро с проба 925/1000 с нанесено частично позлатяване. Качеството е мат-гланц, висше.

Теглото й е 23,33 г. Диаметърът е 38, 61 мм, гурт - гладък.

Монетата с лика на светеца е в тираж 3000 броя.

На лицевата ? страна, в горната част в позлатен участък, има стилизирано изображение на църква, под нея е изписана годината на емисията „2016“ и номиналната стойност „10 ЛЕВА“, околовръст е надписът „БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА”.

Отдолу, върху лентата, е емблемата на БНБ с годината „1879“.

На обратната страна на монетата има канонично изображение на Св. Климент Охридски и надпис „Св. Климент Охридски“.

Автори на художествения проект са Елена Тодорова и Тодор Тодоров.

Продължение...

Back to top

Copyright © Вселена нюз 2019

joomla templates by Free Joomla Templates & Projektowanie stron Szczecin.