You are here: Home

Вести от България

 

 

Парламентарните избори в България на 12 май 2013 година са предсрочни избори поради подадената на 20 февруари оставка на кабинета „Борисов“ в отговор на Антимонополните протести в страната, започнали на 5 февруари.

На 28 февруари 2013 г. президентът Росен Плевнелиев в обръщение към Народното събрание и нацията обявява насрочването на парламентарните избори за 12 май 2013 г. На тях ще бъдат избрани народни представители в 42-то народно събрание, което ще получи възможността да избере министерски съвет, който ще бъде 89-то по ред правителство, като ще наследи служебното 88-мо правителство, назначено от президента Плевнелиев.

 

 

Продължение...

Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

Любимият български актьор Петър Попйорданов, по-известен като Чочо, почина рано сутринта в "Пирогов" около 6 часа на 5 май 2013 година - на връх Великден вследствие на черепно - мозъчна травма с недостатъчност на мозъчния ствол, причинена при падане от 2 метра височина предният ден на гробищата в Бояна. Чочо Попйорданов беше приет в "Пирогов" с тежка двустранна мозъчна контузия, двустранно счупване на черепните кости, вътречерепен хематом, счупване на черепната основа, контузия на белия дроб и едно счупено ребро. Сърдечната му дейност беше поддържана с медикаменти и беше поставен на командно дишане. Въпреки близо 15-часовите усилия на лекарите от Клиниката по интензивно лечение в "Пирогов", той почина в езултат на тежките травми.


Продължение...

Back to top

Copyright © Вселена нюз 2019

joomla templates by Free Joomla Templates & Projektowanie stron Szczecin.