You are here: Home

Вести от света

Оценка на читателите: / 4
Слаба статияОтлична статия 

Американският президент Барак Обама обяви в изявление от Белия дом на 31 август, излъчено директно по Си Ен Ен, че е решил, че САЩ трябва да се намесят в Сирия и без одобрението на ООН, но ще бъде искано разрешението на Конгреса. Депутатите ще разгледат искането на Обама след 9-ти септември.

Употребата на сила ще е с ограничен размах, уточни Обама.

 

 

 

 

 

Продължение...

Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 

Първият биатлон в света с танкове Т-72 стартира на 13 август, вторник в руското градче Алабино, край Москва по  инициатива на руското военно министерство.

В първият танков биатлон, освен домакините от Русия , участват отбори от бившите съветски републики: Беларус, Армения и Казахстан. Участниците в състезанието от чужбина са минали през квалификационни турове и са се преборили с конкуренцията  в собствените си страни.

За по-голяма атракция танковете участващи в биатлона  са боядисани освен в стандартният защитен зелен цвят и в розово и синьо.

Танковият биатлон е своеобразна иновация във военните игри и тазгодишното му издание ще завърши в неделя.

Продължение...

Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 

Белгийският крал Албер Втори, който управлsва кралството вече 20 години абдикира в неделя, 21 юли 2013 година в полза на сина си Филип.

Новият крал положи клетва пред федералния парламент на Белгия и встъпи в длъжност като монарх на държавата. Церемонията се извърши на националния празник 21 юли – на този ден преди близо два века е коронясан първият крал на Белгия Леополд Първи.

Кралство Белгия е създадено през 1830 година, когато страната се отделя от Нидерландия.

 

 

Продължение...

Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 

Катастрофата на самолета "Боинг 777-200", който е собственост на южнокорейската  авиокомпания "Asiana Airlines" е станала при приземяването на самолета на писта, която започва от брега на залива Сан Франциско вечерта на 6 юли, събота.

Загинали при авиокатастрофата са две 16-годишни ученички от Китай: Е Менюан и Ван Линцзя, гимназистки от град Цзяншан, намиращ се в източната част на страната. Над 180 пасажери пострадаха от катастрофата.

Летището в Сан Франциско беше затворено след катастрофата. Всички полети бяха пренасочени към Оукланд.


Продължение...

Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 

В понеделник, 17 юни на 91-годишна възраст почина в дома си в Цвикау известният германски конструктор Вернер Ланг един от създателите на легендарният Трабант.

Производството на леките коли марка "Трабант" /името е в чест на изстреляния от бившия СССР първи изкуствен спътник на Земята - на немски "Trabant" означава "спътник"/, започва през 1957 г. в завода в Цвикау. През периода 1964 - 1990 г. са произведени повече от 2,8 милиона автомобила от серията 601

 

Продължение...

Back to top

Copyright © Вселена нюз 2019

joomla templates by Free Joomla Templates & Projektowanie stron Szczecin.