You are here: Home

Welcome to the Frontpage

Познанието, като най-висша форма на човешкото съвършенство!

Печат PDF

ВЕЧНАТА ВСЕЛЕНА ВЕЧНАТА ВСЕЛЕНА

Скъпи читатели!

Сърфирайки из необятното като вселената интернет-пространство, вие попаднахте на нашия нов информационен сайт: vselena-news.com

Първата ви мисъл, когато попаднете на нашия нов сайт, вероятно ще бъде от сорта на: "Поредният новинарски и информационен сайт в интернет, които никнат като гъби след дъжд.

Вече има стотици такива български сайтове Защо да ги четем тях, като има толкова други сайтове, които си приличат като две капки вода?

Ето нашият отговор на този въпрос:

Ние, без да претендираме, че сме всеобхватни, изключителни и уникални, ще се опитаме да бъдем по-различни от обичайните информационно - новинарски сайтове в интернет.

Ръководени от мотото: "Мъдростта дарена от Бога е  окото на живота и ключът към съвършенството във Вселената", ще ви запознаем на страниците на нашия сайт в различните рубрики с интересни факти, свързани с вселената, космоса, слънцето, луната, звездите, планетите, в това число и нашата планета земя; с животните, растенията, природните забележителности и, разбира се, с нещата, свързани с най-висшето разумно същество на земята - човекът, създаден, според Светото писание по един от безбройните и неописуеми постоянно изменящи се  Божии образ и подобие.

Във vselena-news.com ще разглеждаме интересни моменти от различните сфери на човешката дейност от най-дълбока древност до наши дни.

Ето ги и рубриките, с които ще се срещаме с вас, нашите читатели на страниците на vselena-news.com

Първата рубрика на нашия нов сайт ще бъде едноименна на сайта "Вселената"

Тя ще има три подрубрики.

Първата подрубрика, озаглавена "Космосът", ще разглежда теми, свързани с вселената, космоcа, слънчевите системи, планетите, слънцата, луните и звездите.

Втората подрубрика, която ще се нарича "Сътворението" ще бъде посветена на теми, свързани с появата на планетата земя, зараждането на живот в нея, както и на неразгаданите тайни на земята от древността до наши дни.

Третата подрубрика ще се нарича "Религиите на човека". В нея ще бъдат разгледани последователно вярванията на хората в могъщите сили на природата и в по-ново време, в абстрактните висши сили. Не можем да пропуснем и главните персонажи - боговете и техните човешки земни последователи доближили се максимално до тях следвайки техните завети- светците в отделните религии.

Втората рубрика ще се нарича "Земята - нашата планета"

70% от територията на земята е покрита с водите на световните океани. Погледната от космоса, тя изглежда като малка синя капка заради синия цвят на океаните и моретата. Затова нашата планета - земята е наречена синята планета. В същото време, всеки един от петте земни континента е покрит с растителност, която най - често има зелен цвят. Заради тази зеленина - символ на живота, земята също е наричана, освен синя и зелена планета. Нашата рубрика, посветена на земята, ще има има две подрубрики.

Първата подрубрика със заглавие "Живата природа" ще разглежда интересните растения и животни на земята.

Във втората подрубрика "Човека и природата" ще третира сложните взаимоотношения между човека и природата; замърсяването на околната среда и унищожаването на природата и земята от човека; създаването на изкуствени продукти, както и на закъснелите човешки опити през последните 100 години да съхрани природата на земята и да запази нейната атмосфера.

Третата рубрика ще се нарича: "Туризма - модерният еквивалент на пътешествията"

Живеем на прекрасна планета, пълна с много интересни природни забележителности с интересни исторически места и градове - символ на древни цивилизации, които си заслужава да посетим. В миналото хората са се отправяли на пътешествия, за да откриват нови земи, да търсят богатства. Днес, когато не са останали неоткрити земи, ние пътуваме като туристи, за да се запознаем с различни страни и природни забележителности.

С други думи, туризма днес е модерният еквивалент на пътешествията в миналото.

Пак пътуваме по света, но вече не се отправяме на опасни сухоземни пътешествия с кервани или на плаване с уязвими от морските бури дървени платноходи. Пътуваме с модерни реактивни самолети, влакове, автобуси, автомобили; прекосяваме реки, езера, морета, океани с модерни, комфортни яхти и кораби, снабдени с всички удобства. В случай, че ни сполети нещастие, претърпим корабокрушение в морето или океана или катастрофа, когато се придвижваме по земните пътища с автомобил, автобус или влак, благодарение на последните технически постижения на човека през 20-и и 21-ви век, нас ни намират много бързо и ни спасяват. Дори може да бъдем спасени, ако самолетът ни се разбие в джунглата - нещо, за което не са могли да мечтаят и пътешествениците преди 2 столетия.

Туризма днес е приятен, забавен, увлекателен, интересен.Той е начинът да опознаеш своята страна и различни интересни кътчета от планетата Земя. Затова не се колебайте, а винаги, когато имате възможност, пътешествайте!

Нашата рубрика, посветена на туризма, ще има две подрубрики:

Първата подрубрика, която ще бъде посветена на туризма в България, ще бъде озаглавена:

"Български туристически маршрути и природни забележителности". В тази подрубрика ще бъдат разгледани интересните за българските и чуждите туристи маршрути, свързани с природни забележителности, исторически места и градове, планински и черноморски курорти в България.

Втората подрубрика, посветена на природни забележителности: водопади, джунгли, тропически гори, големи реки, езера, морета, океани, острови, планини, исторически места и градове в различни части на света, ще носи названието: "Туристически атлас".

Четвъртата рубрика, посветена на българската и световната история ще бъде озаглавена: "Миналото"

Тя ще има шест подрубрики:

Първата подрубрика, посветена на българската история, ще бъде озаглавена: "Интересни страници от българското минало".

В тази рубрика ще бъдат разглеждани теми, свързани с български владетели, държавници, борци за род, вяра и чест, революционери, храбри български войни, достойни политици, съзидатели на българската духовност, творци, прославили българския род от времето на най-древната българска държва - Болхара преди повече от 3000 години до последните исторически събития в нашата страна преди 22 години, променили живота ни. Ще бъдат подробно разгледани и историческите периоди, в които са живели, борили се или творили тези достойни българи.

Втората подрубрика ще бъде посветена на "Българските светци" просияли с подвига си и с богоугодният си живот по нашите земи. Останалите християнски светци ще бъдат разглеждани в подрубриката "Религиите на човека" от рубриката "Вселената".

Третата подрубрика ще бъде озаглавена: "Факти, събития и личности от човешката история". Самото заглавие обяснява съдържанието на подрубриката, което прави допълнителните разяснения излишни.

Човешката история е пълна с много интересни факти, но има периоди, които са предопределили бъдещето на света. Един от тези исторически периоди, в който по стечение на обстоятелствата нашата малка страна също е изиграла своята роля, е свързан с Втората световна война Затова решихме да посветим нашата четвъртата подрубрика на "Втората световна война".

Друг важен исторически период от българската и световна история, който приключи съвсем наскоро и може би затова, много от събитията, станали в него, на който немалка част от нас са били участници или живи свидетели, са предмет на спорове и дискусии е свързан със Студената война. Решихме, че това е другият исторически период, който заслужава да му отделим специално място - подрубрика в нашия сайт. Нашата Петата подрубрика от рубриката "Миналото" ще бъде озаглавена: "Студената война".

Много от нас си задават непрекъснато въпроси, свързани със задкулисните машинации, които ръководят или влияят по един или друг начин на живота в света, в който живеем. Затова ние ще имаме във vselena- news.com Шеста подрубрика, свързана с историята, озглавена: "Неразгаданите тайни". В тази подрубрика ще разгледаме въпросите за необяснимите събития, съпътстващи човешката история, тайните общества и механизми за влияние върху народи, общности, държави от най - дълбока древност до наши дни.

Петата рубрика ще бъде посветена на София. Тя ще се нарича: "София - нашата столица".

Тази рубрика ще има пет подрубрики: "Миналото на София", "Софийски забележителности", "Пулсът на столицата", "Столичните кметове", "София - модерната столица".

Нашите читатели сигурно ще останат доволни от интересните многобройни рубрики, но въпреки всичко, ще искат да научат какво се случва у нас и по света. Затова Осмата рубрика е новинарска. Тя е озаглавена: "Актуални вести от България и света".

Тази наша рубрика ще има две подрубрики озаглавени "Вести от България" и "Вести от света"

Шестата рубрика ще се нарича "Човекът-откривател".

Тази рубрика ще има четири подрубрики, посветени на откритията, направени от човека в различни сфери на материалния живот, озаглавени съответно: "Открития, свързани с оръжията и военното дело", "Технически изобретения", "Открития, свързани с храни и напитки", "Открития, свързани с бита, здравето и хигиената на човека". "Игрите и играчките - необичайните човешки открития", "Изкуствата - откритията, свързани с душевната наслада на човека"

Седмата рубрика в нашия сайт се нарича "Оцеляване в природата и" градската джунгла "

Тази рубрика ще има две подрубрики: "Оцеляване в природата" и "Оцеляване в градската джунгла"

В първата подрубрика ще разгледаме начините за: "Оцеляване в планината", опасностите, които дебнат гостите на българските планини през четирите сезона: опасните животни, които туристите могат да срещнат, опасните природни явления и начините за измъкване от критични ситуации.

Освен в планините, в днешно време много хора пътешестват до далечни дестинации, като екваториални гори или джунгли. Затова нека да помогнем на пътешественика да се завърне жив и здрав от посещението на джунглата с нашите съвети, свързани с: "Оцеляване в джунглата и тропическата гора". В тази тема ще опишем подробно възможните опасности: природни явления, инциденти, животни, с които може да се сблъска съвременният пътешественик, когато посети джунглите на Африка, Америка, Азия.

Подрубриката "Оцеляване в природата" ще продължи с други полезни съвети към търсачите на силни усещания и съвременни пътешественици, свързани с: "Оцеляване в пустинята", "Оцеляване при студен климат" и "Оцеляване в морето". Възможните опасности, произтичащи от природни явления, животни или инциденти, с които може да се сблъска посетителят на тези географски ширини, като пътешественик или изпитанията, опасните морски животни, с които изобилстват различните морета и с които неминуемо, ако се озове там в качеството на корабокрушенец, както и начините за свеждане до минимум на последствията, произтичащи от тези заплахи, всички тези детайли ще бъдат внимателно разгледани.

Преминаваме от природата, към "градската джунгла", където дебнат немалко опасности.

Затова във Втората подрубрика, посветена на "Оцеляване в градската джунгла" ще дадем практични и полезни препоръки на читателя, свързани с неговата безопасност. Те ще бъдат отразени в статиите, свързани със:

"Защита от нападение на кучета", "Защита от грабители, нападатели и изнудвачи", "Препоръки, как жителят на" градската джунгла "да избягва конфликтните ситуации, за да не се окаже в ролята на" жертвено животно" на насилници, или ако се стигне до агресия спрямо него, как да отблъсне нападателите, да запази живота си и при възможност да помогне на други хора, на които е застрашен живота и сигурността им ". "Източните бойни изкуства - защитната преграда срещу агресорите, от древността до наши дни".

В тази статия, по- скоро поредица, ще бъдат разгледани последователно всички известни бойни изкуства в света. Тяхното използване както за самозащита, така и за нападение. Специално внимание ще обърнем от синтезираните системи, заимствали похвати от няколко бойни изкуства, които са максимално опростени, освободени от ритуалите и бойните техники символизиращи движенията на различни животни на земята, както и на мистични такива /например дракони/, както е при китайските бойни изкуства , Тези системи за самоотбрана са създадени през последните 50 години и нямат военно предназначение а са създадени за отбрана на гражданите от посегателства на нападатели, например на хулигани, грабители.

Съществува възможността дори мирният гражданин да пострада от терористичен акт, да бъде взет за заложник или да се окаже в епицентъра на земетресение в район, засегнат от наводнение или горяща сграда. Ние ще се опитаме да ви помогнем, като ви дадем ценни съвети как да избегнете споменатите заплахи или, ако те все пак се осъществят, как да сведете до минимум последствията от тях с темите: "Какво не трябва да прави заложникът", "Оцеляване при природни бедствия и инциденти ".

Ще бъде отделено нужното внимание на опасностите произтичащи от така наречените "модерни религии" известни повече, като "секти", които в днешният модерен и динамичен век се опитват да изместят традиционните религии от сърцата и ума на хората.

ЧЕТЕТЕ НАШИЯ САЙТ VSELENA-NEWS.COM И ЩЕ СЕ ДОКОСНЕТЕ ДО МЪДРОСТТА-ОКОТО НА ЖИВОТА СТЪПКА КЪМ СЪВЪРШЕНСТВОТО ВЪВ ВСЕЛЕНАТА!

Продължение...

Путин обяви, че Русия спира строителството на газопровода "Южен поток" заради отказа на България да продължи изграждането му на нейна територия, Москва и Анкара договориха строителството на първият между двете държави морски подводен газопровод

Печат PDF

Русия не може да продължи реализацията на проекта "Южен поток" при нас тоящите условия, заяви официално на 1 декември, понеделник в изявление пред медиите в турската столица Анкара руският президент Владимир Путин / вляво /, където той и турският държавен глава Реджеп Ердоган / вдясно / проведоха двустранна срещаРусия не може да продължи реализацията на проекта "Южен поток" при нас тоящите условия, заяви официално на 1 декември, понеделник в изявление пред медиите в турската столица Анкара руският президент Владимир Путин / вляво /, където той и турският държавен глава Реджеп Ердоган / вдясно / проведоха двустранна среща

Русия не може да продължи реализацията на проекта "Южен поток" при нас тоящите условия, заяви официално на 1 декември, понеделник в изявление пред медиите в турската столица Анкара руският президент Владимир Путин, където той и турският държавен глава Реджеп Ердоган проведоха двустранна среща.

Проектът за газопровод "Южен поток" е закрит, потвърди лаконично ръководителят на руския държавен газов гигант Газпром Алексей Милер, който придружава руския президент в Турция.

Путин посочи като причина за решението си отказа на Европейската комисия да подкрепи проекта, както и решението на България да спре строителството на газопровода на своя територия. Руският президент определи позицията на ЕС за Южен поток като "неконструктивна" и каза, че потоците от енергийни ресурси ще бъдат пренасочени към други региони и за проекти за втечнен газ, като Турция, която иска допълнителни количества синьо гориво.

Руският президент уточни, че вече връзките между неговата страна и Турция в енергетиката са вече на "стратегическо равнище". Той съобщи, че от 1 януари природният газ за нашите южни съседи ще поевтинее с 6%.

Продължение...

Почина бившият грузински президент и бивш съветски външен министър Едуард Шевардзнадзе

Печат PDF

Едуард Шевардзнадзе /снимка-архив/Едуард Шевардзнадзе /снимка-архив/

На 7 юли 2014 година , понеделник на 86 годишна възраст след продължително боледуване почина бившият президент на Република Грузия /1995-2003 г./ Едуард Авросиевич Шевардзнадзе.

Освен президент на Грузия той беше в миналото и председател на грузинският парламент през периода 1992-1995 година и за кратко през 1992 г. председател на Държавния съвет на Грузия - първоначалният висш ръководен орган на държавата след обявяването на независимостта й през 1991 година.

От 1985 до 1990 година Шевардзнадзе беше външен министър на СССР, член на Политбюрото на ЦК на КПСС и депутат на Върховният съвет на Съветският съюз.

Едуард Шевардзнадзе е носител на най-голямото съветско отличие връчвано за невоенни заслуги "Герой на социалистическият труд". Петкратно награждаван с най - висшият съветски орден "Ленин". Носител е на ордените "Октомврийска революция", "Отечествена война Първа степен", "Червено знаме на труда", на висшият британски орден "Свети Михаил и Свети Георги", на украинският орден "Ярослав Мъдри", кавалер на "Орден на Турската република Първи клас", почетен доктор на Харвардския университет и на университетите в Бостън, Атланта, Лос Анджелис и Триест.

Съболезнования за кончината на Едуард Шевардзнадзе изказаха настоящият държавен глава на Руската федерация Владимир Путин и бившият генерален секретар н ЦК на КПСС, председател на Върховният съвет на Съветският съюз и първи президент на Руската федерация Михаил Горбачов.

Продължение...

Малайзийски Боинг-777 се разби в Украйна, всички пътници и екипажът на самолета загинаха

Печат PDF

Пътнически самолет "Боинг"- 777 с 280 пътници и 15-членен екипаж летящ от Амстердам до столицата на Малайзия Куала Лумпур /полет MH-17/ собственост на "Малейджа еърлайнс" /малайзийските авиолинии/ падна на 17 юли, четвъртък, около 17: 50 часа в източната част на Украйна близо до руско-украинската граница. Самолетът се е движел в определен международен въздушен коридор.

Боингът е паднал близо до град Шахтьорск в Донецка област екипи на Бърза помощ са тръгнали към мястото на инцидента, съобщи източник на украинските сили за сигурност. Този район, който се намира на 50-ина километра източно от Донецк, недалеч от административната граница между Донецка и Луганска област е територия контролирана от така наречените руски опълченци / етнически руснаци живеещи в Украйна и руски доброволци воюващи срещу правителствените украински войски /.

Машината е изчезнала от радарите на около 10 000 метра височина.

Няма информация на борда на самолета самолета да е имало български граждани, съобщиха от българското външно министерство.

Никой от пътниците и екипажът на самолета не е оцелял. Репортер на Ройтерс озовал се на мястото на катастрофата съобщава за десетки тела, разпръснати около димящите отломки на пътническия самолет. Счупени парчета от крилата са оцветени в синьо и червено - цветовете в емблемата на "Малейжа еърлайнс" посочва агенцията. Детски играчки, инвалидна количка, разбита фотокамера, паспорти на пътниците, личните им вещи. Всичко това е разпръснато в радиус от около километър, като части от обшивката на самолета дори висят на клоните на дърветата. Парчета от отломките са пръснати из района в радиус на около 15 км.

По думите на служител от екипите за спешна помощ най-малко 100 тела са били открити досега на мястото, близо до село Грабово.

Сред отломките на боинга са намерени и останките от над 20 редки, екзотични птици, сред които пауни, папагали и декоративни гълъби. На мястото на крушението са намерени също така и клетките, в които пернатите са били превозвани от Европа в Азия. Все още не е ясно с каква цел са били пренасяни птиците, вероятно е трябвало да участват в изложба, съобщава LifeNews.

Продължение...

Мартин Шулц беше избран за втори мандат председател на Европейския парламент

Печат PDF

След приключването на евроизборите на 25 май днес, 1 юли, вторник новият Европейския парламент се събра на първата си учредителна сесия в Страсбург. Първата задача на новите 751 евродепутати беше да изберат свой председател.

Лидерът на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент, германецът Мартин Шулц отново беше избран за председател на европарламента още на първия тур от гласуването с абсолютно мнозинство.

Кандидати за позицията бяха още Пабло Иглесиас (Европейска обединена левица, Испания), Саджад Карим (ЕКР, Великобритания), Улрике Луначек (Зелените/ЕСА, Австрия). Най-голямата група в парламента - Европейската народна партия, не излъчи свой кандидат, тъй като предварително бяха постигнали споразумение със социалистите досегашният председател на Европейския парламент Мартин Шулц да бъде преизбран. От своя страна социалистическите лидери подкрепиха кандидата на ЕНП - Жан-Клод Юнкер за председател на Европейската комисия.

В речта след избирането си Мартин Шулц приветства новите евродепутати и ги предупреди, че ще бъдат изправени пред нови и стари предизвикателства по време на мандата си. Той заяви, че Европейския апарламент  съвместно трябва да се бори за това да се справи с тези предизвикателства

Социалистическите лидери подкрепиха кандидата на Европейската народна партия Жан Клод Юнкер за председател на Европейската комисия.

Продължение...

Back to top

Latest News


Warning: Creating default object from empty value in /home/vselena/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/vselena/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/vselena/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/vselena/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/vselena/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Popular


Warning: Creating default object from empty value in /home/vselena/public_html/modules/mod_mostread/helper.php on line 79

Warning: Creating default object from empty value in /home/vselena/public_html/modules/mod_mostread/helper.php on line 79

Warning: Creating default object from empty value in /home/vselena/public_html/modules/mod_mostread/helper.php on line 79

Warning: Creating default object from empty value in /home/vselena/public_html/modules/mod_mostread/helper.php on line 79

Warning: Creating default object from empty value in /home/vselena/public_html/modules/mod_mostread/helper.php on line 79

Copyright © Вселена нюз 2021

joomla templates by Free Joomla Templates & Projektowanie stron Szczecin.