You are here: Home Вести

Актуални вести от България и света

Оценка на читателите: / 3
Слаба статияОтлична статия 

Пепелянка ухапа на 19 май в събота 70 годишен мъж излязал на разходка край специализираната клиника за белодробни болести в подножието на планината Голо Бърдо в Перник. Видял на земята странна пръчка до един от храстите и се навел да я вземе. Тогава разбрал, че е змия, но вече било късно. Болният бил докаран веднага в общинската многопрофилна болница с голям оток на ръката, стигащ почти до рамото. След инжектирането на противозмийски серум и настъпване на подобрение на състоянието, на следващия ден пациентът бил изписан.

Два дена по- рано, 70 годишната Зорка от село Лешко, община Благоевград също била ухапана от пепелянка по крака. Пострадалата от змийското ухапване била приета по спешност в МБАЛ „Пирогов“ и настанена в отделението по реанимацията на болницата.

От април до октомври пепелянките и усойниците в България хапят десетки хора. Почти всяка година има и смъртен случай.

Продължение...

Оценка на читателите: / 2
Слаба статияОтлична статия 

Сложна конфигурация на партиите в 42- то Народно събрание очертават резултатите от проведените в неделя на 12 май 2013 година предсрочни парламентарни избори. Четири партии със сигурност влизат в новия парламент. Социолозите посочват ГЕРБ като победител, следван с минимална разлика от Коалиция за България. В парламента влизат още ДПС и Атака, чиито депутати не променят паритетната конфигурация. Според резултатите при обработени над 97 % на протоколите от гласуването ГЕРБ получава 98 депутатски мандата, БСП - 86, ДПС - 33, и "Атака" – 23. Вотът в чужбина може да наклони везните в едната или в другата посока, тъй като оттам са обработени 77% от протоколите.

ЦИК трябва да обяви окончателните резултати най-късно в четвъртък.

До 7 дни от приключване на гласуването ЦИК ще обяви имената на избраните народни представители. Кандидатите, регистрирани и избрани в повече от един избирателен район, ще имат еднодневен срок да заявят от кой избирателен район искат да влязат в парламента.

Продължение...

Парламентарните избори в България на 12 май 2013 година са предсрочни избори поради подадената на 20 февруари оставка на кабинета „Борисов“ в отговор на Антимонополните протести в страната, започнали на 5 февруари.

На 28 февруари 2013 г. президентът Росен Плевнелиев в обръщение към Народното събрание и нацията обявява насрочването на парламентарните избори за 12 май 2013 г. На тях ще бъдат избрани народни представители в 42-то народно събрание, което ще получи възможността да избере министерски съвет, който ще бъде 89-то по ред правителство, като ще наследи служебното 88-мо правителство, назначено от президента Плевнелиев.

 

 

Продължение...

Оценка на читателите: / 1
Слаба статияОтлична статия 

Любимият български актьор Петър Попйорданов, по-известен като Чочо, почина рано сутринта в "Пирогов" около 6 часа на 5 май 2013 година - на връх Великден вследствие на черепно - мозъчна травма с недостатъчност на мозъчния ствол, причинена при падане от 2 метра височина предният ден на гробищата в Бояна. Чочо Попйорданов беше приет в "Пирогов" с тежка двустранна мозъчна контузия, двустранно счупване на черепните кости, вътречерепен хематом, счупване на черепната основа, контузия на белия дроб и едно счупено ребро. Сърдечната му дейност беше поддържана с медикаменти и беше поставен на командно дишане. Въпреки близо 15-часовите усилия на лекарите от Клиниката по интензивно лечение в "Пирогов", той почина в езултат на тежките травми.


Продължение...

Copyright © Вселена нюз 2021

joomla templates by Free Joomla Templates & Projektowanie stron Szczecin.